Riik hakkab rongavanema asemel ise elatist maksma (3)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeerium.
Sotsiaalministeerium. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile allkirjastas sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna (IRL) perehüvitise seaduse eelnõu, mille kohaselt toetab riik last ja teda kasvatavat vanemat nii sel ajal, kui elatusraha üle vaieldakse kohtus, kui ka siis, kui kohtumenetlus on lõppenud ning kohtutäitur üritab vanemalt raha kätte saada.

Tsahkna sõnul on siiski oluline, et riik ei võtaks elatusraha mitte maksva vanema kohustusi lihtsalt enda kanda. «Nende rongavanemate elu läheb pehmelt öeldes väga keeruliseks. Riigile võlgu olemine ei ole lihtne, see raha nõutakse neilt sisse. Samas tagame lapsele igakuise elatusraha laekumise,» selgitas minister.

Eelnõu järgi pikendatakse kohtumenetluse ajal makstavat elatusabi seniselt 90 päevalt 150 päevani. Lisaks asendatakse senine päevamäär saja euroga kuus lapse kohta. See tähendab, et kohtumenetluse ajal võib vanem saada kuni 500 eurot elatusabi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles