Tallinlased saavad lund vedada Maleva tänava ladustuskohale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevedu Tallinnas.
Lumevedu Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Kui tallinlastel kasvavad oma kodukrundil hanged üle pea ning nad on otsustanud lund kuhugi välja vedada, siis ainus niisugune koht linnas asub Koplis Maleva tänaval ehitusjäätmete ladustuskohas.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et Maleva tänava ladustuskohas tuleb linlastel ühe tonni lume eest maksta 24 krooni. Kui ametlikult käib lume väljaveo arvestus kuupmeetrites, siis Maleva tänaval kaalutakse autod sisse- ja väljasõidul ära ning seetõttu võetaksegi hinda tonnide eest.

«See ei ole sugugi üle mõistuse kõrge hind,» mainis Sulg. «Seal võetakse inimestelt lund vastu ööpäev läbi.»

Ta lisas, et lund saab viia ka Jõelähtme prügilasse, kuid see koht asub linnast päris kaugel. Hind on seal sama kui Maleva tänava ladustuskohas.

Sulg ütles, et linna lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad oma lumeplatsidele tavainimesi lubada ei taha, sest keegi ei jõua kontrollida, mida lume pähe sinna vedama hakatakse.

Ta mainis, et linna üks lumeladustusplats Lubja tänaval Laagna tee alguses on juba täis, kuid teistes kohtades veel ruumi jätkub.

«Täna panime ka päevasel ajal lume väljaveo käima, proovime, kuidas liiklejad sellise tegevusega nõus on,» ütles Sulg.

Esimesena alustati päevast lumevedu täna kella ühe paiku Toompuiesteel. Kopp ning kallur panid seal paratamatult ühe sõiduraja kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles