Kommunismiohvrite memoriaali küsimus on endiselt lahtine

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Ojaliiva ja Kuu OÜ projekt «Mälutulbad». Tulpadele on jäädvustatud kommunismiohvrite nimed, üks kolme tahuga tulp mahutab umbes 2000 nime.
Koit Ojaliiva ja Kuu OÜ projekt «Mälutulbad». Tulpadele on jäädvustatud kommunismiohvrite nimed, üks kolme tahuga tulp mahutab umbes 2000 nime. Foto: Repro

Täna peaksid Tallinna linnaametnikud läbi vaatama ja kooskõlastama järjekordse variandi Maarjamäele rajatava kommunismiohvrite memoriaali arhitektuurikonkursi lähteülesandest.

Riigi ja linna mitme aasta pikkuse töö peamine tulemus on see, et memoriaali asukohaks on valitud Maarjamäe. Memoriaali kujunduse üle aga alles arutletakse. Tallinna linnaplaneerimise amet (TLPA) saatis jaanuaris Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) oma seisukohad memoriaali kohta. Nende peamine soov oli see, et memoriaal liiga silma ei torkaks.

«Mälestusmärk peab sobituma olemasolevasse kompleksi ning kõrguslikult mitte domineerima varem rajatud skulpturaalsete vormide üle olenemata mälestusmärgi olemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles