Galerii: päästjatele jagati medaleid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Hanno Pevkur ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu andsid täna üle päästeteenistuse aumärgid. Lillepaviljonis toimuval tseremoonial tunnustati inimesi, kes on märkimisväärselt panustanud päästeala arengusse või näidanud üles erakordset vaprust inimelude päästmisel.

Elupäästja medaliga tunnustati seekord 21 inimest, neist 17-le omistati III klassi medalid ning kolmele inimesele anti üle II klassi elupäästja medal. Ühele päästjale omistati teenete eest inimelude päästmisel (viies kord elupäästja medali kandidaat) ja pikaajalise laitmatu teenistuse eest päästeteenistuse medal.

Elupäästja medaliga tunnustati ka ühte Austraalia kodanikku. Elupäästja medal omistatakse 13 päästeameti teenistujale, ühele G4S rannavalve Lõuna piirkonna vahetuse vanemale ja kuuele eraisikule.

Lisaks tunnustati päästeameti peadirektori tänukirjaga nelja eraisikut, kes tänu ennastsalgavale tegutsemisele päästsid inimeste elu. 

Elupäästja medal anti kuuele eraisikule ja ühele rannavalvurile: Priit Lehismetsale ja Raul Lehismetsale, kes 10. augustil päästsid Pühajärve ujuma läinud mehe elu, Mihkel Luhtile, kes koos elukaaslasega päästsid 21. detsembri õhtul suitsu täis korterist meesterahva elu, Viktor Juhkamile ja Larisa Kobarile, kes 30. septembril päästsid vanasse tuletõrjekaevu  kukkunud poisi elu ning Annika Altmäele ja Steven Dunningile, kes 16. detsembril päästsid põlevast korterist meesterahva elu.

Päästeteenistuse Suur Kuldrist omistati päästeameti peadirektori asetäitjale Alo Tammsalule pikaajalise ja pühendunud teenistuse eest.

Päästeteenistuse Hõberisti pälvisid seekord päästeameti staažikad töötajad Gert Teder, Priit Janno, SKA kriisireguleerimise õppetooli assistent Andres Mumma, Rootsi päästevaldkonna ekspert Per-Anders Berthlin ning Soome pikaajaline päästeala erialaõpetaja Väike-Maarja päästekolledžis Kari Koivistoinen. Postuumselt omistati päästeteenistuse Hõberist päästeameti haldusosakonna tehnika ja varustuse talituse juhatajale Andres Heinsalule. 

Kokku tunnustati päästeameti aumärkidega 86 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles