Sarkozy presidendiunelm sai tõsise löögi

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy Pariisis üleeile öösel teel koju pikale veninud küsitlemisest.
Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy Pariisis üleeile öösel teel koju pikale veninud küsitlemisest. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa konservatiivist ekspresidendi Nicolas Sarkozy suhtes algatati äsja kunagise valimiskampaania rahastust puudutav – kuid kaugeltki mitte esimene – uurimine ning järgmisel aastal uuesti riigipeaks pürgida soovinud poliitikule ei saanuks see tulla halvemal ajal.

Kahtlustatakse, et koostöös suhtekorraldusfirmaga Bygmalion hiilis Sarkozy kampaaniameeskond kõrvale valimiste rahastamise maksimummääradega seotud reeglitest. 2012. aastal – mil viis eelnevat aastat võimul olnud Sarkozy jäi alla sotsialistist François  Hollande’ile – tohtinuks ta kampaaniale kulutada maksimaalselt 22,5 miljonit eurot. Väidetavalt ta aga ületada lubatud määra suisa 17 miljoni euro võrra.  

Paradoksaalsel kombel ei pruugi Sarkozy värske mainekahjustus tulla kasuks praegusele riigipeale Hollande’ile, vaid hoopis tema parteisisesele konkurendile, kirjutas eile uudisteagentuur Reuters. Nimelt on teatanud oma soovist presidendiks kandideerida ka riigi endine peaminister Alain Juppé, kuid tulihingelisi vihkajaid on sel, omal ajal reformiprogrammiga üleriigilised streigid kaasa toonud poliitikul siiski vähem kui Hollande’il ja Sarkozyl.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles