ERJK kahtlustab Keskerakonda 100 000 euro saamises anonüümsete annetustena

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne. Foto: Maria Kilk

Ligi pool aastat Keskerakonna suurt sularahajääki uurinud erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) tahab teha parteile ettekirjutuse, sest kahtluse järgi on erakond vastu võtnud hinnanguliselt 100 000 euro eest anonüümseid annetusi.

Kui Keskerakonna esindajad on seni väitnud, et on sularaha kassas hoidnud likviidsusreservina, et valimiste eel oleks neil piisavalt vahendeid teha erakorralisi kulutusi, siis järelevalvekomisjon on jõudnud kontrollimenetluse käigus seisukohale, et väidetavat sularahakassat ei ole üldse olemas.

Järelevalvekomisjoni esimehe Ardo Ojasalu sõnul on loodud vaid raamatupidamislik konto, kus on näidatud hulk eri kandeid. «Oma iseloomult on need näiteks kulud, aruandva isiku võlgnevus, osaliselt sularaha liikumised, kuid nende osas ei ole tegelikult vastaspoolt konteeritud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles