Kaitseliidu juht: Eesti ei vaja Odini sõdureid (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili
Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kaitseliidu juhi Meelis Kiili sõnul peaksid võimud analüüsima, miks selline liikumine nagu Odini sõdurid tekkisid, kuna see on märk ühiskondlikust turbulentsist, mis võib endaga kaasa tuua ka teisi äärmuslikke liikumisi, samuti märkis brigaadikindral Kiili, et tema soovitab kõigil kaitseliitlastel Odini sõduritest pigem eemale hoida.

Brigaadikindral märkis, et kui mõni kaitseliidu madalam ohvitser või madalama astme liige on astunud Odini sõdurite ridadesse, siis kõige lihtsam oleks neile öelda, et «astuge minema!». «Teine asi oleks aga selgitada. Kui selgitustest ei piisa ja kui see inimene läheb vastuollu meie põhiseadusliku korra ning kaitseliidu seadustega, siis temal pole kohta ka kaitseliidu ridades,» kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Me peaksime vaatama, mis on sellise nähtuse põhjused ja kui me nende põhjusteni ei jõua, siis täna on Odini sõdalased, aga homme on Taara taplejad võid Thori armee,» tõdes Kiili.

«Kindel on see, et selline turbulents ühiskonnas on kellegi jaoks kasulik ja hetkel on see kasulik Putini režiimile,» lisas Kiili.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles