Mesised ribipalad väikese viskiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesised ribipalad väikese viskiga
Mesised ribipalad väikese viskiga Foto: Jaan Heinmaa

4–6 sööjat

1 kg searibisid (kõige paremad on krõmpskondiga ribid) või peekonit
¾ dl viskit (või ½ dl tomatipastat, 1 sl Worcestershire kastet, ¼ dl veiniäädikat, soovi korral 1 sl magusat sinepit)
1 ½ dl sojakastet
¾ dl pruuni suhkrut
2 sl mett
 

Aseta ribitükid (lahtilõikamata) külma veega keema. Keema tõusmisel vähenda kuumust, eemalda vaht ning keeda 30 minutit. Nõruta ja kuivata ribid köögipaberiga. Tõsta palad suuremasse kaussi või karpi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lase kõik ülejäänud ained teises kastrulis keema. Umbes 5 minutit pärast suhkru lahustumist eemalda tulelt. Kalla marinaad ribidele, sega ja kata anum pealt kaanega. Jäta 30 minutiks külmikusse maitsestuma.

Aseta ahjuplaadi põhjale küpsetuspaberileht, sellele tõsta ahjurest. Restile lao küpsema ribipalad. Määri liha iga 5–7 minuti tagant marinaadiga. Küpseta u 40–50 minutit, kuni liha pealt kenasti pruun ja seest mahlaselt küps. Lase enne lahtilõikamist paladel vähemalt 5–7 minutit taheneda.
Juurde sobib pakkuda ahjus küpsetatud kartuleid (kas või ahjufriikaid), paslik on ka sulle sobival moel valmistatud kartulisalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles