Hea kirjanduse võit

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise Apollo meelelahutuspäev staaride saatel, Andrus Kivirähk
Solarise Apollo meelelahutuspäev staaride saatel, Andrus Kivirähk Foto: Meisi Volt

Kui ta midagi suurt kirjutab, siis võidab. Nii on see juhtunud 2007., 2013. ja 2015. aastal. Jutt käib loomulikult Andrus Kivirähkist.

Apollo lugejad hääletasid tema «Karnevali ja kartulisalati» ja «Oskar ja asjad» parimateks lasteraamatuteks. Raamatupoodide müügitabelite aastaarvestuses olid mõlemad esikolmikus. Kirjastuse sõnul on Oskari lugude tiraaž 13 000 eksemplari otsakorral. «Karnevali ja kartulisalatit» müüdi eelmisel aastal täpselt 11 161 eksemplari ning 35 kirjastust koondava Eesti Kirjastuste Liidu menukitabelis tõusis Kivirähk selle raamatuga esimeseks.

Nagu Andrus Kivirähk ise ütleb: «Kui mu raamat seisaks raamatupoe nurgas, siis poleks üldse mõtet kirjutada ja siis oleks ilmselgelt midagi valesti. Raamat on mõeldud lugemiseks.» Mõlemad eelmisel aastal ilmunud raamatud on aga väärt lugemine!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles