Soini: Soomes töötavatele eestlastele tuleks maksta lastetoetusi Eesti elatustaseme järgi (15)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini.
Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome välisminister ja Põlissoomlaste juht Timo Soini ütles, et Suurbritannia peaministri David Cameroni soov piirata välisriikidesse makstavaid lastetoetusi on igati mõistlik poliitika ja pakkus, et samamoodi võiks toimida ka Soomes töötavate Eesti kodanikega, kelle lapsed elavad kodumaal.

«Kui meil on eestlastest töötajaid, keda on palju, siis oleks palju mõistlikum maksta neile lastetoetusi Eesti elatustaseme alusel, mitte Soome elatustaseme alusel,» ütles Soini ERRi uudisteportaali vahendusel Soome rahvusringhäälingu hommikuses telesaates.

«See on täiesti mõistlik poliitika,» rõhutas Soini ja märkis, et sotsiaaltoetused ei tohiks olla teiste riikide kodanike jaoks rändemagnetid.

Lastetoetuste teemat eile õhtul Euroopa Liidu tippkohtumisel Soome peaministri Juha Sipiläga arutanud peaminister Taavi Rõivase sõnul ei erine Eesti ja Soome lapsetoetused sedavõrd palju, et indekseerimine annaks märgatava efekti.

«Numbreid vaadates on selge, et Eesti ja Soome lapsetoetused on juba praegu võrreldaval tasemel ning järgmisest aastast on kolmelapselise pere toetus Eestis suurem kui Soomes,» lausus Rõivas.

Europarlamendi saadik Urmas Paet teatas Twitteris, et Suurbritannia soovid on tekitanud doominoefekti.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles