Keskerakonna Tartu piirkonna juht jäi valimata (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must ja Kadri Simson Keskerakonna kongressil.
Aadu Must ja Kadri Simson Keskerakonna kongressil. Foto: Liis Treimann

Kvoorumi puudusel lükkusid edasi Keskerakonna Tartu piirkonna juhi valimised, milles on oma kandidatuuri üles seadnud Oudekki Loone ja senine juht Aadu Must.

«Ei olnud kvoorumit ehk piisaval hulgal inimesi kohal ja valimisi ei saanud läbi viia. Nüüd on vaja paari nädala jooksul teha korduskoosolek,» kinnitas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

«Meie reglement ütleb, et 25 protsenti piirkonna liikmetest peab sel puhul kohal olema. Täna meid nii palju ei olnud,» kommenteeris Loone asjahuviliste puudumist tänaselt koosolekult. «Miks on inimeste huvi piirkonna aastakonverentsi vastu leige, tuleks küsida senistelt piirkonna juhtidelt,» lisas ta.

Musta sõnul mängisid siin rolli mitu üksikasja. «Esiteks, kõik piirkonnad kurdavad, et kunagi sai suure entusiasmiga kvooruminõue päris kõrgele lükatud. Nüüd on selle kättesaamisega väga suuri raskusi. Teiseks, juba nädal tagasi hakkasid tulema meie kontorisse tublimad ja kohusetundlikumad liikmed ning vabandasid. Nähes vabanduste hulka - kes on Saaremaal võistlustel, kes on Rootsis, kes Norras – jäi üle imestada, kui aktiivne rahvas meil on. Lisaks on inimesi, kes elavad pikka aega väljamaal ega ole end erakonna nimekirjast maha võtnud. Küll oleme püüdnud nimekirja korda ajada,» seletas ta.

Must märkis, et korduskoosolekul on valimiste läbiviimiseks vaja 10-protsendilist kvoorumit. Keskerakonna Tartu piirkonnas on 538 liiget.

Keskerakond on pärast Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni pürgimist erakonna juhi kohale jaotumas kahte leeri. Vastuoludest annavad tunnistust nii avalik nägelemine kui ka asjaolu, et keskkontor püüab kõrgetel kohtadel paiknevaid Simsoni toetajaid kõrvale tõrjuda.

Igal kevadel valib Keskerakond uued juhid oma 27-le piirkonnale. Seni on valitud kuues piirkonnas ja vaid Narvas on võitnud erakonna keskkontori soositud kandidaat - riigikogulane Mihhail Stalnuhhin jäi alla Euroopa Parlamendi saadikule Yana Toomile. 

Kell 18.00 alanud Tartu piirkonna valimisüritusel astusid vastamisi Edgar Savisaare kauaaegne ja lähedane sõber Aadu Must ning riigikogu liige Oudekki Loone.

Loone sõnul kandideerib ta Tartu piirkonna juhi kohale seetõttu, et ta on Tartus sündinud ja kasvanud. Erakonnaga suhteliselt hiljuti liitununa pole tal ka seni oma piirkonda olnud.

Mingit arveteklaarimist Simsoni ja Savisaare toetajate vahel tema sõnul aga pole. «Kui keegi tahab pärast kaklust rusikatega vehkida, siis see on selle inimese isiklik probleem. On inimesi, kes ei suuda leppida erakonna demokraatliku otsusega, aga ma loodan, et see läheb neil üle.» Mis puudutab Aadu Musta, siis viitas Loone jällegi Savisaare-Simsoni vastuseisule. «Ta on ise öelnud, et aeg on erakond anda nooremate kätte - meest sõnast.»

Tulevikuplaanidest rääkides soovib Loone, et Keskerakond kingiks Tartu linnale linnafestivali, mis tooks kokku Tartu Ülikooli, Maaülikooli ja kohalikud ettevõtjad. «Septembri alguses linna tagasi tulemise pidu oleks miski, mida suudaksime erakonna inimestega suurepäraselt korraldada,» ütles Loone.  Lisaks soovib ta korraldada korraliku poliitikaseminaride sarja, kus arutada nii erakonna sisemisi küsimusi kui ka laiemalt Eesti poliitikat. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles