Viimsi mõisa pargis taaslavastati Vabadussõja lahing

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja näidislahing Viimsi mõisa pargis.
Vabadussõja näidislahing Viimsi mõisa pargis. Foto: Eero Vaba

Eesti Sõjamuuseum ja Saaremaa Sõjavara Selts korraldasid Eesti Vabariigi aastapäeva puhul eile pärastlõunal Viimsi mõisa pargis härrastemaja lähistel Vabadussõja-teemalise lahingu taaslavastuse.

Ligi 45 minutit kestnud taaslavastus korraldati ühe Irboska kandi lahingu ainetel. Punaväelaste vastu sõdisid kuperjanovlased, soomusronglased ning Põhjakorpuse ja Balti pataljoni võitlejad. Lahingus osales sadakond sõjaajaloo klubide liiget Eestist ja välismaalt, relvastuseks vintpüssid, kuuli- ja pommipildujad.

Lahingu juhi Margus Sinimetsa sõnul püüti pealtvaatajateni tuua võimalikult reaalne sõjaolukord. «Seejuures pole vähetähtsad ka sõjameeste ajastutruu riietus ja varustus kuni pisiasjadeni, nagu rihmad, rakmed ja muu,» rääkis ta.

Lahingu eel ja järel sai tutvuda Kaitseliidu Harju maleva Rävala malevkonna relvastuse ja varustusega ning sõjamuuseumis viimaseid nädalaid avatud Rootsi armeemuuseumi rändnäitusega «Varustus ja vidinad elu ja surma vahel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles