Jeb Bush Valgesse Majja ei lähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush teatamas, et loobub presidendiks kandideerimast.
Jeb Bush teatamas, et loobub presidendiks kandideerimast. Foto: SCANPIX/REUTERS

Endine Florida kuberner Jeb Bush otsustas laupäeval loobuda püüdlemast pääsu Valgesse Majja pärast pettumust valmistanud tulemusi vabariiklaste presidendikandidaadi eelvalimistel Lõuna-Carolina osariigis.

Bushide dünastia esindaja lõpetas presidendirallis osalemise pärast 7,8-protsendist valimistulemust vabariiklaste seas, millega ta oli neljandal kohal. «Täna õhtul peatan ma oma kampaania,» ütles Bush pisaratega võideldes, lisades, et on sellegipoolest tehtud kampaania üle uhke, kuigi valimisedu ei saatnud teda ühelgi eelvalimisel.

Jeb Bushi lahkumiskõnet kuulanud toetajad olid silmanähtavalt pettunud. Üks neist, Columbiast pärit Suber sõnas, et vabariiklastele on see olnud kummaline aasta. «Kandidaate on tõeliselt palju. Aga ühe kuulsusest kandidaadi (Donald Trump – toim) lisandumine on muutnud ülejäänute jaoks oma sõnumi ja seisukohtade esitamise väga keeruliseks.» Suberi sõnul poleks Bush midagi rohkemat teha saanud. «Paljud ütlevad, et ta oleks pidanud Trumpi juba varem sihikule võtma, kuid möödunud aasta juunis-juulis ei uskunud praktiliselt keegi, et temast võiks saada tõsiseltvõetav kandidaat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles