Fotod: Scoutspataljon harjutas liitlastega talvist sõjapidamist

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppes keskpolügoonil Scoutspataljoni talvelaager, kus kaitseväelased koos kaitseliitlaste ja liitlastega harjutasid koostööd ja sõjapidamist talvistes tingimustes.

Ligi kahe nädala jooksul harjutati nii ala hõivamist ja julgestamist, luuretegevust, kiirkaitset kui tagala- ja meditsiinitoetusega seonduvaid tegevusi.

Õppus kulmineerus eelmise nädala lõpus pataljonitaseme taktikalise harjutusega.

Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Andrus Merilo sõnul sujus Scoutspataljoni võitlejate, liitlaste ja kaitseliitlaste koostöö tõrgeteta.

«Üksteisest saadi hästi aru ning lõppkokkuvõttes täideti seatud eesmärk ühiselt ja edukalt,» ütles ta.

Õppusel osalesid Scoutspataljoni kaitseväelased, kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased ja Ameerika Ühendriikide 2. ratsaväerügemendi 3. eskadroni Eestis viibiva jalaväekompanii võitlejad.

Kokku oli talvelaagris üle 650 osaleja.

Tänavune talvelaager oli Scoutspataljoni jaoks juba kuues, liitlasüksused osalesid õppusel teist korda. 

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline manööverüksus, mis paikneb alaliselt Paldiskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles