3,5 eurot maksev India nutitelefon tekitab küsimusi

Kuldar Kullasepp
, reklaamtoodete ja eriprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tundmatu telefonitootja Ringing Bells näitas möödunud nädalal Freedom 251 nimelist üliodavat, vaid 3,5 eurot maksvat nutitelefoni.
Tundmatu telefonitootja Ringing Bells näitas möödunud nädalal Freedom 251 nimelist üliodavat, vaid 3,5 eurot maksvat nutitelefoni. Foto: AP/Scanpix

Ajal, mil mobiilimaailma vägevad esitlevad Barcelonas üksteise võidu kalleid nutitelefone, on maailmas miljardeid inimesi, kellel pole selliste telefonide soetamiseks mingit võimalust. Kasvavad turud, nagu näiteks India, on aga tehnoloogiafirmadel sihikul – pidevalt otsitakse tehnoloogiaid ja lahendusi, kuidas teha internet ja mobiilside kättesaadavaks nn järgmisele miljardile.

Möödunud nädalatel on endale tähelepanu tõmmanud India ettevõte Ringing Bells, kelle lubadus pakkuda nutitelefoni hinnaga 3,5 eurot tundub liiga hea, et olla tõsi. Huvi telefoni vastu on olnud meeletu ning seda mitte ainult Indias, vaid üle maailma.

Telefon nimega Freedom 251 ei saa sellise hinnaga oma tehniliste näitajate poolest mõistagi kuuluda isegi mitte keskmike hulka , kuid paljude inimeste vajadused rahuldab see siiski täielikult. Freedom 251 kasutab Androidi operatsioonisüsteemi, selle esi- ja tagaküljel on kaamera, telefonil on neljatolline värviline puuteekraan ning kõik võimalused kasutada mobiilset internetti. Ja seda kõike, nagu öeldud, 3,5 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles