Vabaõhumuuseum sai kingiks hinnalise ikooni

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Täna kinkis Piirisaare Vanausuliste Kultuuri MTÜ Eesti Vabaõhumuuseumile hinnalise puitlõikelise ikooni «Nikolai Imetegija», mille autor on Pavel Varunin.

Piirisaare Vanausuliste Kultuuri MTÜ esindaja Valentina Amani sõnul tekkis mõte kinkida vabaõhumuuseumile ikoon juba eelmisel aastal. «Detsembris muuseumis toimunud ikoonide päeval avati peipsivene majas ka Pavel Varunini puitlõikeliste ikoonide näitus. Kuna näitus on ajutine, puitlõikelised ikoonid  aga sobivad peipsivene majja, leidsime et üks ikoon peab muuseumi vanausuliste majja alatiseks jääma,» rääkis Aman.

Sihtasutuse Eesti Vabaõhumuuseum juhatuse liikme Merike Langi sõnul sobib kingitud ikoon muuseumi peipsivene majja imehästi. «Peipsiäärsed vanausulised on läbi aegade olnud kalurid. Seepärast on Nikolai Imetegija kui kalurite ja meremeeste kaitsepühaku ikoon meie eelmisel aastal avatud peipsvene majas väga õiges kohas. Oleme väga tänulikud Piirisaare Vanausuliste Kultuuri MTÜ’le sellise hinnalise kingituse eest,» ütles Lang.

Puitlõikeline ikoon on eksponeeritud Eesti Vabaõhumuuseumi peipsivene majas, mida saab talvehooajal külastada iga päev kella 10-17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles