Abivalmis elanikud aitasid politseil tabada lapse alla ajanud autojuhi (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: Sille Annuk

Tänu Narva linna elanikele, kes reageerisid politsei abipalvele, tabati 17. veebruaril ülekäigurajal lapse alla ajanud ning seejärel sündmuskohalt lahkunud autojuht.

17. veebruaril kella 15.10 ajal sõitis tuvastamata sõiduauto Narvas Hariduse tänav 30 juures reguleerimata ülekäigurajal otsa sõiduteed ületanud 14-aastasele tüdrukule. Sõiduauto juht lahkus sündmuskohalt ega teavitanud politseid juhtunud liiklusõnnetusest. Tüdruk toimetati kehavigastustega haiglasse.

Meedia kaudu edastatud abipalvele vastasid sündmuskoha läheduses asuvate kaamerate valdajad. Tänu nende salvestistele ja linna valvekaameratele õnnestus õnnetuse põhjustanud autojuht kiiresti tuvastada ning tema suhtes alustati väärteomenetlust.

Narva politseijaoskonna patrullitalituse juht Aleksandr Urb tänab kõiki, kes olid abiks rikkuja tabamisel. Urb selgitas, et kui juht põhjustab varalise kahjuga või inimkannatanutega liiklusõnnetuse, on politsei teavitamine kohustuslik.

«Lisaks karistusele, mis kaasneb liiklusõnnetuse põhjustamisega, lisandub sündmuskohalt põgenemise ja politsei mitteteatamisega juurde rahaline trahv, arest või juhtimisõigusest ilma jäämine kuni 24 kuuks. Sündmuskohalt põgenemine ja enda varjamine on seadusega karistatav ning muudab rikkuja jaoks olukorra veelgi raskemaks,» kinnitas Urb.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles