Maanteeamet käivitab Harjumaal ja Jõgevamaal uued kiiruskaamerad (2)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Maanteeamet plaanib lähiajal tööle panna viis kiiruskaamerat Harjumaal ja Jõgevamaal. Juba lähinädalatel käivitatakse kaks kiiruskaamerat Harjumaal Paldiski maanteel, ülejäänud kolme kaamera käivitusaeg alles selgub.

Tallinna-Paldiski maantee 24. kilomeetril Tutermaal ja 18,4. kilomeetril Kiia ristmiku kandis on kiiruskaamerad olnud juba mõnda aega, kuid tööle hakkavad need lähinädalatel.

Mõlemas piirkonnas on viimastel aastatel juhtunud mitu rasket liiklusõnnetust, samuti on neis piirkondades palju kiiruseületajaid.

«Tutermaa uue kaamera piirkonnas on viimase viie aasta jooksul juhtunud kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles on saanud vigastada kokku neli inimest ja hukkunud üks inimene,» põhjendas maanteeameti liikluskorralduse osakonna liikluskorraldusvahendite haldur Krisela Uussaar kiiruskaamera käivitamise vajadust.

«Seal kandis on ka ristmikud ja jalakäijate teeületuskohad,» nimetas Uussaar veel ühe põhjuse.

Kiia ristmiku piirkonnas on viimase viie aasta jooksul juhtunud koguni neli liiklusõnnetust, milles on vigastada saanud viis inimest.

Mõlema kiiruskaamera piirkonnas on kehtestatud piirkiiruseks 70 km/h.

«Enne kiiruskaamerate paigaldust tehtud kontrollmõõtmised tuvastasid, et nendes piirkondades on kiiruseületajate arv suur,» lisas Uussaar.

Lisaks on uus kiiruskaamera paigaldatud Jõgevamaale Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa 126,9. kilomeetrile ning kaks kiiruskaamerat Harjumaale Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 12,8. ja 13,3. kilomeetrile.

Hetkel need kaamerad veel rikkumisi ei fikseeri ning täpne käivitusaeg alles selgub.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles