Sotsiaalministeerium kinnitab: Meegomäe endisest lahingukoolist ei saa pagulaskeskust (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meegomäe lahingukool.
Meegomäe lahingukool. Foto: Anneli Õnneleid / Õhtuleht

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel ei rajata Võrumaal Võru vallas Meegomäe endise lahingukooli kinnistule pagulaskeskust.

Ankatrans OÜ on teatanud, et plaanib kinnistule rajada pagulaskeskuse ja hooldekodu. «Kuulujutud pagulaskeskuse rajamisest on ringelnud varemgi, aga mõnikord vastavad kuulujutud ka tõele,» ütles firma juhatuse liige Janek Tiisler BNSile.

Täpset projekti ajaplaani ja maksumust ei osanud Tiisler öelda, aga kinnitas et ministeeriumiga ollakse kõnelustes.

Sotsiaalministeerium seevastu kinnitab, et see ei vasta tõele. Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag sõnas, et Meegomäe kinnistu teemal või ettevõttega Ankatrans pole tema teadmisel ministeeriumis suhtlust toimunud.

Ministeeriumi meedianõunik Oskar Lepik rõhutas, et Eestis ei ole vajadust avada täiendavaid majutuskeskusi. «Täna suudab majutusteenust katta AS Hoolekandeteenuste poolt hallatav Vao majutuskeskus. Kõiksugu väited, mis puudutavad uue majutuskeskuse avamist, on teadlik valeinformatsiooni levitamine.»

Teisipäeval ostis Ankatrans avaliku kirjaliku enampakkumise tulemusena Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsilt (RKAS) 201 000 euroga Meegomäe endise lahingukooli kinnistu. Kinnistu oli müügis alghinnaga 200 000 eurot.

Kokku 52 000 ruutmeetri suurusel kinnistul asub seitse ehitusregistrisse kantud hoonet, mille hulka kuulub peahoone, spordihall, garaaž-katlamaja, kaarhall, väravahoone, lahingukooli kasarmu juurdeehitus ja söökla. Lisaks on kinnistul pumbajaam, kaks puurkaevu, laskmisväljak, laohoone ja biotiigid.

Meegomäe küla asub Võrumaal Võru vallas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles