Lõuna-Eestis Audiga kihutanud mees sai kohtult karistada (1)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kiirust mõõtmas.
Politsei kiirust mõõtmas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

​Politsei pidas pühapäeval kinni Tartumaal ja Põlvamaal suurel kiirusel kihutanud sõiduauto Audi, mille juhile määras kohus täna karistuseks 15 päeva aresti. Lisaks võeti mehelt kolmeks kuuks juhtimisõigus.

 

Pühapäeva pärastlõunal märkas politsei Põlvamaal, Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 210. kilomeetril suurel kiirusel liikumas sõiduautot Audi, mida juhtis 35-aastane Oliver.

Sõiduki kiirus oli oluliselt suurem maanteel lubatust ja mehele koostati rikkumise eest väärteoprotokoll. Selgituseks sõnas mees, et kiirustas Tallinnasse laeva peale.

Pärast toimingute lõpetamist võttis sõiduauto kiiresti kohalt ning mõned kilomeetrid esimesest rikkumisest eemal, juba Tartumaale jõudnuna, fikseeris politsei sama sõiduki liikumiskiiruseks möödasõidul 145 km/h, millega seadis juht halbades ilmastikuoludes ohtu ka teised liiklejad.

Politsei pidas sõiduki kinni ja toimetas juhi arestimajja kohut ootama.

Täna Tartu kohtumajas toimunud istungil määrati mehele kiiruseületamise eest karistuseks 15 päeva aresti ning lisakaristusena võeti mehelt juhtimisõigus kolmeks kuuks.

Tartu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Vallo Tõnuvere sõnas, et ükskõik kui kiire liiklejal ka on, ei õigusta see seaduserikkumist ja kaasliiklejate elu ja tervise ohtu seadmist.

Käesoleval aastal on Eestis ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu põhjustatud liiklusõnnetustes saanud viga 27 inimest. See number saaks ja peaks Tõnuvere sõnul olema oluliselt väiksem, kui juhid arvestaks kehtestatud kiirusepiirangutega, teel valitsevate ilmastikuoludega ja kaasliiklejatega.

«Politsei panustab liiklusjärelevalve käigus iga päev liikluse turvaliseks muutmisele, kuid põhiroll on seejuures siiski liiklejail endil ja üks on kindel – maanteel kihutamine turvalisust ei too,» märkis Tõnuvere. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles