Veokid peavad Venemaale pääsu ootama 1-2 ööpäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveokid piirijärjekorras
Raskeveokid piirijärjekorras Foto: AP / Scanpix

Idapiiril Venemaale pääsu ootavad veokijuhid peavad järjekorras seisma 1-2 ööpäeva, kõige pikem järjekord on Narva piiripunktis.

Narvas ootas laupäeval Venemaale pääsu 164 veoautot ning eeldatav järjekorra pikkus on 54 tundi. Reedega võrreldes on järjekord siiski veidi vähenenud. Reedel seisis Narvas järjekorras 211 veokit ja ooteaeg oli 71 tundi.

Koidula piiripunktis ootas laupäeval Venemaale pääsu 50 veoautot ning eeldatav järjekorra pikkus oli 22 tundi. Koidulas on järjekord ööpäevaga suurenenud, reedel ootas Koidulas kümnetunnises järjekorras 25 veokit.

Luhamaal oli laupäeval järjekorras 73 veoautot eeldatava ooteajaga 33 tundi. Ka Luhamaal on järjekord ööpäevaga kasvanud, reedel ootas seal 20-tunnises järjekorras 41 veoautot.

Veokijärjekorrad Eesti, Soome ja Läti piiril Venemaaga tekkisid 2006. aasta suvel, kui toonane riigipea Vladimir Putin nõudis tolli tõhusamat tööd. Järjekorrad on sellest ajast kord vähenenud, kord kasvanud.

2006. aasta augustis ja novembris seisis Narvas üle 500 veoki. Sel ajal tuli piiriületust oodata üle nädala ning juhid korraldasid protestiaktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles