Reformierakond panustab vähemuste programmis keeleõppele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Mumm / Postimees

Reformierakonna rahvusvähemuste poliitika programm pöörab erilist tähelepanu keeleõppele, mis tagaks nende hinnangul muulastele paremad võimalused näiteks tööturul konkureerimiseks.

«Väga oluline on vähemusrahvusest eestimaalaste, eriti noorte, konkurentsivõime tugevdamine tööturul. Edukas toimetulek Eestis eeldab eesti keele oskust,» ütles riigikogu liige Paul-Eerik Rummo.

Rummo sõnul tuleb lõpule viia üleminek eesti- keelsele gümnaasiumile ning veelgi enam - panustada eesti keele õppe ja eestikeelse aineõppe kättesaadavusse ja kvaliteeti kõigil haridustasandeil – venekeelses koolis ja lasteaias peaks eesti keele õpe toimuma iga päev.

«Meie suur huvi on, et kõrgharidust omandada soovivad mitte-eestlased õpiksid edasi Eesti ülikoolides,» ütles Rummo.

Rummo lisas, et Reformierakond väärtustab ja toetab kõiki algatusi, mis viivad ühiste eesmärkide saavutamiseks kokku eri rahvusrühmadest pärinejaid.

«Kindlasti on vaja parandada Eestis elavate teiste riikide kodanike ja määratlemata kodakondsusega isikute teavitamist Eesti kodakondsuse omamise eelistest ja võimalustest,» märkis Rummo.

Rummo rõhutas ka, et Reformierakond austab iga inimese õigust oma rahvuskultuurilisele identsusele ja peab vältimatuks rahvusvähemuste kultuuriühenduste ja pühapäevakoolide jätkuvat toetamist riigi ja omavalitsuste poolt, nagu ka ajalooliste põlisvähemuste kultuuripärandi kaitset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles