Aru: koalitsiooni tervis on hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru.
Peep Aru. Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna fraktsiooni juht Peep Aru märkis, et riigikogu lõppenud istungjärgul sai palju ära tehtud ja koalitsiooni tervis oli parem kui varem, koos sotsidega töötades.

«Üldjoontes on töötahe- ja töövõime heal tasemel, kuigi varasemaga võrreldes on juba tunda valimiste lähedust. Suurim opositsioonierakond Keskerakond on muutunud väga must-valgeks, tehakse juba meeleheitlikke katseid silmapaistmiseks, näiteks mõttetu öö eelarve teisel lugemisel,» arvas Aru.

«Ennustustele vaatamata on koalitsiooni tervis hea, tunduvalt parem kui see oli koos sotsidega. Töine ja asjalik on koostöö rohelistega,» märkis Aru.

Kõige tähtsamaks sügisistungjärgu tööks pidas Aru uue eelarve vastuvõtmist, mis läks tema sõnul ladusalt. «Hakkama saime Euro tulekuga seotud seadustega. Lisasime päris mitu väikest sammu ettevõtluskeskonna parandamisse - nimetaks siinkohal võimalust asutada osaühinguid ilma sissemakset tegemata ja väikese aastakäibega ettevõtetele võimaluse andmist käibemaksuarvestamiseks ja maksmiseks kassapõhiselt. Igal juhul ei ole meil jõuluvaheajale minekut vaja häbeneda,» loetles ta.

Kõige rohkem oli tal kahju, et avalikku teenistust korrastav uus seadus jäi vastu võtmata: «Endiselt on avalikus teenistuses olijatel suured eelised töölepingu alusel töötavate eestimaalastega.»

Kevadeks ta väga põhjapanevaid otsuseid ei planeeri: «Kahele valimiseelsele kuule väga suuri lootusi kardinaalsete ja põhjapanevate otsuste vastuvõtmiseks sättida oleks liiga optimistlik. Küll loodan, et jõuaksime edasi gaasitorustiku eraldamiseks gaasimonopolist vajaliku seadusandlusega. Suures saalis tahaks arutada meie poolt välja pakutud põhiseaduse muutmist valimisaastate vähendamiseks.»

Postimees.ee küsis riigikogu tänavuse istungjärgu lõppemise puhul kõigi fraktsioonide esimeestelt kokkuvõtet lõppenud tööaastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles