Kuritegude arv Tallinnas vähenes kümnendiku võrra

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuur, Tallinn, 19.01.2015
Politsei Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Põhja prefektuur, Tallinn, 19.01.2015 Politsei Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei statistika näitab, et möödunud aastal vähenes Tallinnas kuritegude arv võrreldes üle-eelmise aastaga üheksa protsenti.

Kui 2013. aastal registreeriti Tallinnas 15 388 kuriteojuhtumit, siis 2014. aastal 14 197 ja 2015. aastal 12 782. «Viimastel aastatel on kuritegevus olnud langevas trendis. Kuritegude arv langeb nii Tallinnas eraldi kui kogu Harjumaal ja ka Eestis tervikuna,» ütles Põhja prefekt Kristian Jaani eile Tallinna linnavolikogus peetud ettekandes.

 «Muret teeb see, et Harjumaal tervikuna pannakse toime üle 50 protsendi kõigist kuritegudest Eestis, sealhulgas 42 protsenti Tallinnas. Aga kuna siin elab kõige rohkem inimesi, siis nii see paraku on,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles