Tallinn keelab supelrandades suitsetamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita rand
Pirita rand Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna volikogu kiitis neljapäeval heaks supelrandade kasutamise ja hooldamise korra, mis muu hulgas keelab randades suitsetamise.

Lisaks näiteks suitsetamise keelamisele näeb kord ette, et rannaliiva tuleb sõeluda ühe korra enne rannahooaja algust ning edaspidi vähemalt kord kuus suplushooaja jooksul. Sagedasem liiva sõelumine on vajalik Tallinna randade olukorra parandamiseks.

«Lisaks keelab kord suplushooajal supluskohas suitsetada ning liigelda veesõidukiga – näiteks jeti või mootorpaadiga. Aastaringselt on supluskohas keelatud telkimine, klaastaara kasutamine, supluskoha reostamine, sõidukite pesemine ja muud sarnased keskkonda kahjustavad tegevused,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Supelrandade kasutamise ja hooldamise näeb lisaks ette kohustuse likvideerida veepiirilt ja rannaliivalt ka vetikad suplushooaja vältel iga päev kella 9-ks.

Järelevalvet korra täitmise üle supelrandades hakkab teostama munitsipaalpolitsei.

Tallinna linna territooriumil asuvad järgmised supluskohad: Harku järve supluskoht Haabersti linnaosas, Kakumäe supluskoht Haabersti linnaosas, Pirita supluskoht Pirita linnaosas ning Stroomi ja Pikakari supluskoht Põhja-Tallinna linnaosas.

Eelnõu vastuvõtmise poolt hääletas kohal olnud 57 volikogu liikmest 52.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles