President on saanud vabariigi aastapäevaks kümnete riigijuhtide õnnesoove

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraad Vabaduse väljakul
Paraad Vabaduse väljakul Foto: Liis Treimann

Presidendi kantselei on vabariigi 98. aastapäeva puhul saanud õnnitlusi ja tervitusi 30 riigi juhtidelt, tavapäraselt saabub neid veel paar nädalat pärast pidupäeva. 

«Teiste riigipeade või rahvusvaheliste organisatsioonide õnnitlusi president Ilvesele seoses Eesti iseseisvuspäevaga hakkas saabuma juba veebruari keskel ja tavapäraselt jõuab osa neist kohale ka paar nädalat pärast 24. veebruari,» märkis presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam.

Venemaa president Vladimir Putin õnnitles Eesti presidenti Toomas Hendrik Ilvest Eesti iseseisvuspäeva puhul esmaspäeval. Putin soovis õnne ja heaolu vabariigi paljurahvuselisele elanikkonnale, kirjutas oma Twitteri lehel Vene Föderatsiooni suursaatkond Eestis.

Ka Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry õnnitles president Barack Obama ja ameerika rahva nimel Eesti inimesi vabariigi 98. aastapäeva puhul. «Edastan president Obama ja Ameerika Ühendriikide rahva poolt Eesti rahvale oma kõige soojemad õnnitlused teie Vabariigi asutamise aastapäeva puhul 24. veebruaril,» kirjutas riigisekretär John Kerry oma avalduses.

Kuveidi emiir
Kuveidi emiir Foto: Kuna.net.kw

Ka Kuiveidi emiir Sheikh Sabah Al-Ahmad Al-Jabar Al-Sabah saatis e-õnnitlusi Eesti presidendile Toomas Hendrik Ilvesele riigi aastapäeva puhul, vahendas Kuveidi ajaleht Kuna

Samuti saatis sooje ja siiraid õnnitlusi Gruusia president Giorgi Margvelašvili. Ta  rõhutas Eesti ja Gruusia kahepoolsete suhete tähtsust ning tänas veelkord Eestit toetuse eest Gruusia suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele. 

Eesti kolleege õnnitlesid vabariigi aastapäeva puhul ka Nepali riigijuhid. President  Bidya Devi Bhandari saatis president Ilvesele saadetud õnnitluses parimaid soove ning Eesti rahvale edu ja küllust. Peaminister Sharma Oli saatis Nepali valitsuse ja rahva nimel omakorda Eesti peaminister Taavi Rõivasele ja Eesti rahvale õnnesoove ning avaldas lootust, et sõbralikud suhted kahe riigi vahel jätkuvad ja kasvavad, vahendas Himalayan Times.

India president Pranab Mukherjee saatis samuti valitsuse ja kogu rahva nimel õnnesoovid Eesti presidendile ja rahvale, meenutades kahe riigi pikaajalisi sõbralikke suhteid ning tihedat koostööd IT-tehnoloogias, e-valitsuse ja küberturvalisuse alal, vahendas Business Standard.

Seni on Kadriorgu saabunud õnnitlused järgmistest riikidest:

1             Iirimaa

2             Rootsi

3             Korea

4             Belgia

5             Horvaatia

6             India

7             Austraalia

8             Mehhiko

9             Paavst Franciscus

10           Tai

11           USA

12           Pakistan

13           San Marino

14           Kanada

15           Ghana

16           Venemaa

17           Suurbritannia

18           Soome

19           Hiina

20           Saksamaa

21           Läti

22           Maroko

23           Patriarh Kirill

24           Šveits

25           Leedu

26           ÜRO peasekretär

27           Moldova

28           Usbekistan

29           Palestiina

30           Itaalia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles