Jääkarude pidupäev

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkarud Friida ja Nord.
Jääkarud Friida ja Nord. Foto: Maaja Kitsing

Täna kell 12 ootab loomaaed kõiki jääkarusõpru, et tähistada rahvusvahelist jääkarupäeva. Kaasa löövad kunstnik Tauno Kangro, jääkarude uue kodu projekti eestvedaja Veronika Padar ja zooloog Aleksei Turovski. Esineb tantsutrupp Modus, lapsi ootab põnev seiklus, täiskasvanuid räätsamatk Veskimetsas. Kuulutatakse välja jääkaru-teemaline joonistusvõistlus.

Jääkarupäeva aitab loomaaial korraldada Tallinna Loomaaia Sõprade Selts, toetab kanuu.ee. Täpsemalt loomaaia kodulehel ja Facebookis. Edukalt kulgeva «Jääkaru uue kodu» projekti tulemusena saab juba kevadel nende maailma suurimate maismaakiskjate uue ekspositsiooni ehitusega algust teha, valmima peaks kompleks 2017. aastal.

Möödunud nädalal kokku lastud jääkarudel on nüüd pulmad täies hoos: Nord valvab ja kaitseb Friidat (mõlemad pildil) ning peidaks ta hea meelega kõikide pilkude eest sisepuuri. Oleks vaid lund rohkem, mida luugi ette kaapida. Söötmise ajal eraldatud loomad pakuvad teineteisele läbi puurivarbade õrnutsedes toidupalasid ega lase teineteist silmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles