Video: kas põgenike- ja rändekriisis rikutakse inimõigusi? (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimus Tallinna lauluväljakul kõrgharidusmess «Õpi Tartus», kus Tartu kõrgkoolidel oli võimalus end pealinna noortele tutvustada. Muu hulgas astusid messil lühiloengutega üles inspireerivad kõnelejad.

Õigusteadlane ja Tartu ülikooli rahvusvahelise õiguse professor Lauri Mälksoo puudutas oma loengus väga olulist teemat – inimõigused. Ta küsis, kas põgenikekriisi võib käsitleda ka inimõiguste kriisina ja kuidas mõtestada seda, millega Euroopa praegu silmitsi seisab. 

Mälksoo märkis, et rändekriisis on tihti õigust rikutud ja sellest mööda mindud, ka Euroopa riikide endi poolt. Itaalia ja Kreeka argument on see, et pikas perspektiivis ei ole see võimalik, et põgenikud jäävad kõik nendesse riikidesse pidama. See on Mälksoo sõnul aga poliitiline argument, mitte juriidiline. Poliitilised ja õiguslikud argumendid eri riikide poolt hakkavad siin omavahel põimuma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles