Taavi Kotka loeng noortele: digioskuste vajalikkus tulevikus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimus Tallinna lauluväljakul kõrgharidusmess «Õpi Tartus», kus Tartu kõrgkoolidel oli võimalus end pealinna noortele tutvustada. Muu hulgas astusid messil lühiloengutega üles inspireerivad kõnelejad.

Taavi Kotka on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler ning 2014. aasta Euroopa parim IT-juht. Ta alustas oma karjääri programmeerijana.

Kotka võttis oma loengu fookuseks rikkuse. Ta alustas minevikust, kuidas ta kukkus ülikoolist välja, sest start-up ettevõtte tegemine võttis kogu energia. Ülikooli ta küll lõpuks lõpetas, aga veidi hiljem… Ülikooli jättis ta pooleli, sest ta tahtis jätta maha mingi jälje, mida ka keegi teine märkab – ta tahtis eneseteostust. Ning teise poole pealt tahtis ta rikkaks saada – tahtis raha. Rikkaks saamine on tema sõnul matemaatiline probleem. Kõik taandub valikutele. Kui sa valid valesti, paned sa kinni mõned võimalused, mis võiksid su rikkaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles