Suri Kaitseliidu erukapten Harri Henn (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Henn
Harri Henn Foto: Wikipedia.org

Eile suri kaitseliitlane, erusõjaväelane, riigikaitse õpetaja ja endine Tallinna linna munitsipaalpolitseinik Harri Henn, kes sai laiemalt tuntuks 1990. aasta 23. augustil Tartus põllumajandusülikooli eest Lenini ausamba mahavõtmisega, teatas kaitseliit täna.

Erukapten Harri Henn töötas juhtivatel Kaitseliidu ja kaitseväe ohvitseri ametikohtadel ja aitas alates 1990. aastast kaasa tööle noorkotkaste ja kodutütardega.

Henn organiseeris aastaid narko- ja kuritegevuse ennetusliku projekti «Noor iseteadev riigikodanik-turvaline Mustamäe» raames haukalaagreid Aegna saarel.

Henn oli muuhulgas autasustatud kaitseministeeriumi teeneteristi II klassi teenetemärgi, Kaitseliidu Valgeristi II klassi teenetemärgi ja Vabadussõja mälestusristiga.

Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht
Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF
23. augusti hommik 1990, Lenini kuju on saabunud Raekoja platsile. Jahmatust jagus nii linnavalitsuse liikmetele raekojas kui ka jalutajatele platsil. Foto:
23. augusti hommik 1990, Lenini kuju on saabunud Raekoja platsile. Jahmatust jagus nii linnavalitsuse liikmetele raekojas kui ka jalutajatele platsil. Foto: Foto: Harri Hennu erakogu
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles