Raidma sõnul tuleb migratsioonikriisi lahendust otsida kriisikolletest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud teel Kreeka-Makedoonia piirile
Süüria põgenikud teel Kreeka-Makedoonia piirile Foto: SCANPIX

Euroopa migratsioonikriisile keskendunud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Parlamentaarse Assamblee talveistungil Viinis ütles Eesti delegatsiooni liige Mati Raidma, et probleemi lahendamisel tuleb senisest enam pöörata tähelepanu kriisikolletesse ja nende naaberriikidesse.

Migratsioonikriisi teemalisel debatil Eesti seisukohad välja toonud Raidma sõnul tegeleda inimkaubanduse ja muu kriminaalse äriga, mis kaasneb migratsioonilainega, teatas BNS-ile riigikogu pressiteenistus. Raidma ütles, et senisest oluliselt enam tuleb levitada tõest informatsiooni riikides, kust enamus majandusmigrante Euroopasse pürgib.

«Kindlasti tuleb silmas pidada, et põgenike ümberpaigutamisel peame kõigepealt arvestama kriisikolletest põgenenud inimeste soovidega, mitte tegutsema sihtriikide valikul põgenike seisukohti mittearvestavalt või vägivaldselt,» rõhutas Raidma.

Lisaks leidsid ulatuslikku käsitlemist ka terrorismivastane võitlus ning olukord Ukrainas ja Süürias.

Eesti delegatsiooni juht Mart Nutt ütles, et talveistungil olid arutelu keskmes praeguse Euroopa kõige põletavamad probleemid. Ta märkis, et emotsionaalsed erimeelsused Venemaa ja Ukraina ning Armeenia ja Aserbaidžaani vahel olid ilmsed, nagu ka varasematel istungitel.

Lisaks kriisiteemadele arutasid parlamentide esindajad nii üldpoliitilistel, julgeolekualastel kui ka majandust ja keskkonnakaitset puudutavatel teemadel.

Viinis laupäevani kestval OSCE PA talveistungil ja alaliste komiteede töös osalevad Eesti delegatsiooni juht Mart Nutt ning delegatsiooni liikmed Külliki Kübarsepp ja Mati Raidma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles