Lapsega jalutanud ema pääses napilt jääkamaka hoobist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Nestra näitab kohta Tartu maantee 24 maja ees, kus ta end peaaegu surnuks ehmatas, kui tema lapsevankri ette kõnniteele prantsatas katuselt suur jääkamakas.
Merle Nestra näitab kohta Tartu maantee 24 maja ees, kus ta end peaaegu surnuks ehmatas, kui tema lapsevankri ette kõnniteele prantsatas katuselt suur jääkamakas. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas Tartu maantee ja Liivalaia tänava nurgal asuva torni ja viisnurgaga maja ees kõnniteel lapsevankrit lükanud noor naine puhkes nutma, kui otse tema ette kukkus katuselt suur jääkamakas.



Merle Nestra, kes oli neljapäeval kella veerand kolme paiku lapsega teel arsti juurde, ei osanud kuidagi aimata, et räästast oht varitseb. «Tänaval ei olnud mingeid hoiatuslinte ega piirdeid, kuid katusel käis täie hooga purikate lõhkumine,» kirjeldas Nestra olukorda.

Samas jooksis Nestra juurde üks naine, kes ütles, et tema auto kapoti peale oli just samal ajal kukkunud jääpurikas.

Nestra sõnul oli alles pärast seda, kui jääkamakad katuselt juba alla lendasid, kohale ilmunud üks mees, kes hakkas hoiatuslinte välja panema.

«Kui läksime seletust nõudma, siis ta sõimas ja tõukas meid ning keeldus oma nime ütlemast,» rääkis Nestra.

Naised proovisid mitu korda muposse helistada ja said lõpuks ka jutule, kuid vähemalt poole tunni jooksul ei tulnud ühtegi patrulli kohale. Rohkem polnud naistel aega oodata.

Mupo pressiesindaja Monika Lestberg ütles, et patrull siiski käis kohal, kuid selleks ajaks olid piirded üles pandud. Ta lisas, et naised võinuks mupole avalduse kirjutada, siis saanuks juhtumile ametliku käigu anda.
Egle Orav, kelle auto kapotile jäätükid kukkusid, oli just Liivalaia tänavalt Tartu maanteele pööranud, kui kõlas vali pauk. Orav ei olnud küll ise roolis, ent ehmatus oli tema sõnul siiski suur.

«Jätsime auto seisma ja nägime, et maja katuselt loobitakse alla suuri jääkamakaid, ehkki maja ees kõnniteel liiguvad inimesed,» rääkis Orav. «Alles pärast minu ja selle teise naise sekkumist hakkas maja juures askeldav mees hoiatuslinti maja seina külge kinnitama.»

Jääpurikaid alla ajanud firma OÜ Lukiret juhataja, kes oma nime ütelda ei julgenud, märkis, et piirete paigaldamisega tegeles Tartu maantee 24 maja korteriühistu esindaja ning katusel olnud meeste väitel oli tara ka paigas olnud. Juhataja lisas, et nõuab alati alluvailt ohutusnõuete täitmist.

«Kui ongi väike töö ja linti ei ole välja pandud, siis peavad inimesed igal juhul all seisma ja möödakäijaid hoiatama,» ütles Lukireti juhataja. «Ma ei saa ju ise ka igal pool juures olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles