Politsei võtab luubi alla kõik Bangladeshist pärit tudengid (10)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi õpilased kodumaal. Illustratiivne foto.
Bangladeshi õpilased kodumaal. Illustratiivne foto. Foto: A.M. Ahad/AP

Politsei kahtlustab, et hulk Bangladeshi üliõpilasi on kuritarvitanud Eestis õppimiseks antud elamisluba, mistõttu kontrollib kõik elamisload ja viisad üle.

Kui veel kolm aastat tagasi soovis Eestisse õppima tulla ja taotles selleks elamisluba 15 Bangladeshi kodanikku, siis mullu oli soovijaid juba 79 ja loa sai neist 56. Politsei- ja piirivalveamet (PPA) on aga saanud vihje, et paljud taotlejad pole hoopiski õppimisest huvitatud.

«Üks variant on see, et inimene asub Eestis hoopis tööle, halvem on see, et Eestisse kohale ei tuldagi või liigutakse teistesse Schengeni riikidesse,» ütles PPA migratsioonibüroo juhataja Maige Lepp. Eesti elamisloa ja viisaga Bangladeshi kodanik teises Euroopa Liidu riigis elada ei tohi, ent kui inimene on juba ühte Schengeni riiki pääsenud, on keeruline teda sellega vahele võtta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles