Bonnieri preemia võitis Tuuli Jõesaar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Jõesaar
Tuuli Jõesaar Foto: Arno Saar / Õhtuleht

2015. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia võitis Tuuli Jõesaar Eesti Päevalehes 17. ja 21. septembril ning 2. oktoobril ilmunud lugudega lastele mürgist kloordioksiidi (MMSi skandaal) jootvatest vanematest.

Tuuli Jõesaare MMSi-skandaali artiklite sari teadvustas, kui laialt on ebateadus Eestis levinud. Politsei algatas MMS-grupi eestvedajate suhtes kriminaalmenetluse ja külastas koos lastekaitsjatega kloordioksiidi laste peal kasutavate perede kodusid. Arstide Liit viskas välja MMS-rühmitusse kuulunud arsti.

Auhinna andis täna Rootsi saatkonnas toimunud pidulikul vastuvõtul Tuuli Jõesaarele üle Hans Jacob Bonnier. Bonnieri preemia suurus on 5000 eurot ja seda annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.

Preemia nominendid olid ka Piret Reiljan, Koit Brinkmann ja Katariina Krjutškova Äripäevas 16. ja 21. oktoobril ja 12. novembril ilmunud lugude sarjaga kütuseärimeeste uutest nippidest ning Tarmo Vahter, Mikk Salu ja Margus Järv Eesti Ekspressis 21. oktoobril ja 2. detsembril ilmunud lugudega poliitpere pangaarvetest ja IRList.

Žürii hindas töid veebruari alguses toimunud koosolekul. Žürii tööd juhtis Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja kohusetäitja Sulev Vedler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles