Galerii: politseinike tõrvikujooks juhatas sisse eriolümpia

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseinike ja sportlaste ühine tõrvikujooks juhatas täna Otepääl sisse eriolümpia rahvusvahelised talimängud.

Lõuna prefektuuri politseikapteni Marina Paddari sõnul tekkis mõte koostööks Eriolümpia Eesti ühendusega tõrvikujooksu läbiviimiseks 2011. aastal, mil ta väisas Maltal toimunud rahvusvahelist eriolümpia konverentsi, mis kulmineeruski tõrvikujooksuga.

«Sellelgi aastal soovisime jätkata koostööd Eriolümpia Eesti ühendusega, kuna varasemate aastate kogemused tõrvikujooksus osalemisel on nii meile, võistlustel osalevatele sportlastele kui ka publikule väga meeldejäävaks ja südant soojendavaks kujunenud,» selgitas Paddar.

Lisaks Lõuna prefektuuri politseiametnikele osales tänavu tõrvikujooksul ka kolm kolleegi Läti politseist. Veel olid sportlasi ergutamas nii Eesti kui Läti politseimaskotid.

Tõrvikujooksu ajalugu algas 1981. aastal Ameerika Ühendriikidest Kansasest, kui kohalik politseiülem tuli appi eriolümpia korraldajatele aitamaks koguda raha kohalike intellektipuudega inimeste spordi arendamiseks. Selleks organiseeriti vabatahtlikest politseinikest meeskond, kes osales eriolümpia auks organiseeritud jooksul, mille osavõtutasud läksid eriolümpia toetuseks.

Tõrvikujooks tähendabki olümpiatule toomist eriolümpia võistluste avatseremooniale, kus toimumiskoha linnas jooksevad tõrvikutega politseinikud ja sportlased üheskoos avatseremooniaväljakule ja süütavad mängude tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles