Keskerakond kaotas põhikirjavaidluse ka ringkonnakohtus (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maria Kilk / Postimees

Keskerakond kaotas ka Tallinna ringkonnakohtus vaidluse põhikirja kinnitamise üle ning nüüd on jäänud erakonnal ainsa võimalusena pöörduda riigikohtusse.

Tartu maakohtu registriosakond jättis jaanuaris kinnitamata Keskerakonna põhikirjamuudatused, kuna nende hääletamisel erakonna kongressil ei osalenud piisav arv delegaate. Samas oli Keskerakonnal õigus esitada hiljemalt 27. jaanuariks määruskaebus Tartu maakohtu registriosakonnale, mida erakond 27. jaanuaril ka tegi.

Kuna Keskerakonna vaidlustusest tulenevalt ei saanud registripidaja teha registrisse kannet, liikus vaidlus 1. veebruaril edasi Harju maakohtusse. Harju maakohus jättis aga Keskerakonna määruskaebuse rahuldamata.

Seejärel liiklus vaidlus läbivaatamiseks Tallinna ringkonnakohtusse, mis arutas kaasust kirjalikus menetluses ja tegi veebruari lõpus lahendi, jättes Tartu maakohtu registriosakonna 12. jaanuari kandemääruse muutmata ja Keskerakonna määruskaebuse rahuldamata. Määruskaebuse menetlemise kulud jäid kaebuse esitaja kanda.

«Määruse peale võib riigikohtule esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul. Kolmapäevase seisuga määruskaebust esitatud ei olnud,» ütles ringkonnakohtu pressiesindaja BNS-ile.

29. novembril peetud Keskerakonna kongressi väljavõttest selgub, et põhikirja kinnitamise poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodusta kahekolmandikulist häälteenamust kongressil osalenud 1031 hääleõigusega saadikust.

Keskerakond otsustas, et ei kutsu kokku uut kongressi, vaid vaidlustab Tartu maakohtu registriosakonna otsuse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles