Advokatuuri üldkogu ei taha vassimisele kihutanud kolleegi välja heita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla Raudsepp.
Alla Raudsepp. Foto: Ants Liigus

Eesti Advokatuur otsustas tänasel üldkogul tühistada advokatuuri juhatuse otsuse heita välja advokaat Alla Raudsepa, kes mõisteti süüdi valeütlustele kihutamises.

Otsus läheb tagasi Eesti Advokatuuri juhatusele. «Me aktsepteerime igati riigikohtu otsust. Meie eesmärk ei ole anda hinnangut kohtu otsusele. Tahame, et advokaatidel oleks võimalus teha oma tööd hästi ja kohtusaalis oleks endiselt võistlev menetlus, kus kaitsjal on oma roll ja ta saab seda rolli täita ilma ohuta sattuda ise kohtu hammasrataste vahele,» põhjendas üldkogu otsust aasta advokaadiks valitud Küllike Namm.

Riigikohtu detsembris tehtud otsuse kohaselt jäi jõusse tuntud Pärnu advokaadi Alla Raudsepa tunnistaja valeütlustele kihutamises tehtud varasem süüdimõistev otsus.

Tunamullu suvel leidis Pärnu maakohus, et Raudsepa süüdi tunnistamiseks tunnistaja kihutamises valeütluste andmisele ei piisa tõendeid. Kuid ringkonnakohus vastupidisele seisukohale ja mõistis advokaadi süüdi. Karistuseks määras ringkonnakohus Raudsepale rahalise karistuse 300 päevamäära ehk 4500 eurot.

Seejärel pöördus Raudsepp riigikohtusse, kus saavutaski mullu aprillis osalise kohtuvõidu. Nimelt leidis riigikohus, et teise astme kohtu koosseis polnud otsust langetades määrustepärane. Seetõttu tuli Tallinna ringkonnakohtul kaasust veel kord vaagida ja seda uues kohtukoosseisus.

Mullu juunis tegi ringkonnakohus järgmise otsuse, tunnistades Raudsepa taas süüdi valeütlustele andmisele kihutamises. Karistuseks määras kohus taas 4500 eurot.

Sellegi otsuse peale esitas Raudsepp kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid jäi mainitud kriminaalasjas lõplikult süüdi.

Algul oli koos Raudsepaga kohtu all Leonard Špongholts, kuid tema kohta käiva materjali eraldas kohus eri menetlusse.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Raudseppa Špongholtsi kihutamises valeütluste andmisele ühes narkosüüasjas, milles mees oli tunnistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles