Toom: hirmud Ida-Virumaal leviva separatismi meeleolu kohta on alusetud (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna juhatuse poolt esimeest Edgar Savisaart asendama määratud Yana Toom ütles tänases ETV saates «Kahekõne», et Narvat ei saa kindlasti kolmanda riigi huvides ära kasutada, sest ükski Eestis elav inimene ei unista sellest, et ta ärkaks ükskord riigis, mis kuulub Venemaa koosseisu.

«Teiseks vaadates seda sotsiaalse plahvatuse ohtu, siis piirkonnas, kus keskmine vanus on tublisti üle Eesti keskmise kindlasti sellistest ohtudest rääkida ei saa,» lisas europarlamendi saadik.

Samas pole Narva ja Ida-Virumaaga seotud kitsaskohti välja toodud mitte ainult Eestis, vaid eile Norras avalikuks tulnud raporti kohaselt leiavad sealsed spetsialistid võivad rändekriisi raames liikuvad migrandid läbi Narva Euroopasse imbuda.

Toomi hinnangul pole migrantide sisse imbumine mitte ainult Narvat puudutav küsimus, vaid tema arvates saadavad põgenikud ületada Euroopa Liidu välispiiri üsna kergelt kogu Euroopas. «See asi on täiesti käest ära läinud ja ei saa välistada, et ka läbi Venemaa üritatakse Euroopa Liitu pääseda,» nentis Toom.

Eurosaadik lisas, et ei jaga USA kindrali Philip Breedlove'i arvamust, mille kohaselt Moskva kasutab rändekriisi relvana, kuna ta ei usu vandenõuteooriatesse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles