Leedu otsustas taksojuhi mõrvas kahtlustatavad vennad Eestile välja anda

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhi mõrvas kahtlustatav.
Taksojuhi mõrvas kahtlustatav. Foto: PPA

Vilniuse ringkonnakohus otsustas täna, et annab Eestile üle Pärnumaal taksojuhi tapmises kahtlustatavad kaks venda.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles Postimehele, et nendeni teadet otsuse kohta veel jõudnud ei ole, kuna enne peab kohtuotsus jõustuma. Enne seda on võimalik otsus veel edasi kaevata.

Küll aga on Eestile Ermi kinnitusel üle antud taksojuhi sõiduk Mercedes-Benz, mis seisis enne Panevežyse politseijaoskonna parklas. Autost leiti varem verised kindad ja üks õhkrelv ning pagasnikust kaks gaasirelva.

Eesti kodakondsusega vennad Filip-Artur (20) ja Benjamin Hiienurm (18) ei elanud alaliselt siin, vaid olid külla saabunud oma püsivast elukohast Ühendkuningriigis. Politsei huviorbiiti sattusid nad Eestis esmakordselt 14. jaanuaril, kui nende autost leiti muu hulgas maskid ja relvamaketid.

Pühapäeval, 31. jaanuaril kella 23 ajal sai politsei teate, et Pärnumaal on taksojuhilt röövitud sõiduk Mercedes-Benz ja seda juhtinud 65-aastase mehega ei ole õnnestunud ühendust saada.

Esialgsetel andmetel pidi taksojuht sõitma Pärnumaale Pulli külla. Politsei tuvastas, et sõiduk lahkus Eestist kella 22 paiku Ikla kaudu ja seejärel informeeriti kolleege nii Lätis kui ka Leedus.

1. veebruaril kella 11 paiku leiti Pärnumaal Sauga vallas Pulli küla lähedalt röövitud taksojuhi surnukeha. Ohvril tuvastati mitu torkehaava, teda oli pussitatud.

Leedu politsei abiga peeti röövitud sõiduk Panevėžyse lähedal kinni. Leedu kohus võttis vennad kaheks kuuks vahi alla. Eesti taotles meeste välja andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles