Reinsalu: fookuses on alaealiste vastu suunatud seksuaalkuritegevus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Martin Ilustrumm

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on käesoleval aastal kuritegevusvastases võitluses põhitähelepanu all alaealiste vastu suunatud seksuaalkuritegevus.

Reinsalu sõnul on sel aastal kuritegevuse vastases võitluses prioriteetseks suunaks alaealiste vastu toime pandud raske isikuvastane kuritegevus, eelkõige seksuaalkuritegevus. Eesmärk on tagada ka alaealiste poolt toime pandud kuritegudes ja alaealiste vastu toime pandud isikuvastaste kuritegude kiire kohtueelne menetlus. Samuti on prioriteetideks perevägivald, raske korruptsioon, organiseeritud narkokuritegevus, suure kahjuga majanduskuritegevus ja inimkaubandus, teatas justiitsministeerium BNS-ile.

Sellest suunisest juhinduvad nii politsei kui prokuratuur oma menetlusressursi planeerimisel. Reinsalu rõhutas, et sel aastal rakenduvad ka ohvrite kaitseks mõeldud seadusemuudatused.

Reinsalu hinnangul on politsei ja prokuratuur teinud eelmisel aastal head tööd ja kuritegevuse vastase võitluse prioriteedid jäävad sarnaseks juba varem kokkulepituga.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles