Euroopa Liidu valitsusjuhid ootavad Brüsselis Ankaralt lubadust majanduspõgenikud tagasi võtta

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas viibib Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide erakorralisel kohtumisel Brüsselis, et arutada järgmisi samme pagulaskriisi lahendamiseks.
Peaminister Taavi Rõivas viibib Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide erakorralisel kohtumisel Brüsselis, et arutada järgmisi samme pagulaskriisi lahendamiseks. Foto: Ave Tampere/valitsuse kommunikatsioonibüroo

Brüsselis koguneb erakorraline Euroopa Ülemkogu, kus Euroopa Liidu valitsusjuhid arutavad koos Türgiga rändekriisi leevendamisega seotud küsimusi.

Euroopa Komisjoni migratsioonivolinik Dimitris Avramopoulos on hoiatanud, et kui enne tippkohtumist käegakatsutavaid ja selgeid tulemusi ei saavutata, on oht, et kogu süsteem variseb täielikult kokku, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eurovolinik hoiatas ka humanitaarkriisi eest Kreekas, mis on migrantidele peamine värav Euroopa Liitu.

Enamik põgenikke saabub Euroopasse üle mere Türgist. Seetõttu oodatakse täna Türgilt kinnitust, et ta võtab tagasi kõik majandusmigrandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles