Taksojuhtide keelenõude kaotav eelnõu kutsuti päevakorrast tagasi

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva taksojuhtidel kaob vähimgi huvi eesti keele õppimise vastu, kui riigikogu paranduse vastu võtab.
Narva taksojuhtidel kaob vähimgi huvi eesti keele õppimise vastu, kui riigikogu paranduse vastu võtab. Foto: Aldo Luud

Riigikogu majanduskomisjon otsustas eilsel istungil astuda harva ette tuleva sammu ja kutsuda tagasi juba täiskogu päevakorda kinnitatud eelnõu.

Jutt käib ühistranspordiseaduse muutmise eelnõust, mis praeguse versiooni kohaselt tühistaks taksojuhtide riigikeele oskust tõendava dokumendi omamise nõude. Sellise muudatuse vastu on seni selge sõnaga olnud nii keeleinspektsioon kui ka keeleteadlased, teiste seas Eesti keelenõukogu esimees Birute Klaas-Lang, kes leiab, et eesti keele kui riigikeele kasutusvaldkondade säilimine peaks ometi olema Eesti Vabariigi missioon.

Riigikogu liikmed Krista Aru, Mart Nutt, Andres Herkel ja Külliki Kübarsepp esitasid möödunud nädalal eelnõule muudatusettepaneku, mille järgi antakse keeleoskust tõendava dokumendi esitamiseks taksojuhtidele täiendavalt kaks aastat aega ning selle esitamise kohustus lükatakse 1. aprillile 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles