Eestlased suhtuvad pagulastesse muulastest soosivamalt (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: uuring

Enamik Eesti elanikest ei soovi pagulast endale naabriks, kusjuures mitte-eestlased on pagulaste suhtes tõrjuvamad kui eestlased, selgub uuringufirma Saar Polli uuringust.

Vaid viis protsenti Eesti elanikest pooldab, et nende naabrid oleksid pagulased. 18 protsenti on selles suhtes erapooletud ja 74 protsenti on selle vastu, selgub keskerakondlasest europarlamendi saadiku Yana Toomi büroo tellitud uuringust.

Pagulaste elamist oma naabruses pooldas võrdselt viis protsenti nii eestlastest kui ka mitte-eestlastest. Samas väljendasid muust rahvusest elanikud sellele suuremat vastuseisu. Pagulasi ei soovi endale naabriks 82 protsenti mitte-eestlastest ja 71 protsenti eestlastest. Eestlaste seas on rohkem selliseid inimesi, kellel on ükskõik, kas tema naabrite seas on pagulasi. Eestlastest on selles küsimuses neutraalsel seisukohal 21, mitte-eestlastest aga 12 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles