TV3 süüdistatakse saateformaadi varguses

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pühapäev Sepoga» avasaade
«Pühapäev Sepoga» avasaade Foto: TV3

Telefirma Eccho Rights on seisukohal, et pühapäeva õhtul esimest korda TV3 ekraanile jõudnud komöödiasaade «Pühapäev Sepoga» põhineb Soome telefirma Yellow Film & TV loodud formaadil «Putous» ning TV3-l pole selle formaadi kasutamise õigust.

Rahvusvahelisel turul nime «Comedy Combat» kandva formaadi levitamise õigused kuuluvad Eccho Rightsile ning Eesti teleturu jaoks on selle ostnud Kanal 2, kus vastav formaat jõudis ekraanile eelmisel neljapäeval nime all «Suur komöödiaõhtu».

«Tegemist on puhtakujulise vargusega,» ütles Eccho Rightsi esindaja Nicola Söderlund. «Ilmselgelt on TV3 saate puhul tegemist sama formaadiga. Me esindame seda formaati kogu maailmas ning oleme TV3 käitumisest äärmiselt häiritud. Teleäris on kirjutamata reegel, et me ei peaks üksteise tagant varastama. TV3 kuulub suurde meediagruppi (MTG – toim), mis müüb ka ise palju telesaadete formaate. Küllap nad ei oleks õnnelikud, kui meie hakkaksime nende omi varastama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles