Esikülg 8. märts

Tõnis Poom
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäev, 8. märts 2016

Nr 55 (7651)

Süüdistus

Rootsi telefirma teatel matkis TV3 nende komöödiasaate formaati.

Eesti lk 3

Vägivald

Ahistamised ja vägistamised on Aafrikast ja Aasiast Euroopasse pürgivate põgenikest naiste igapäevaelu lahutamatu osa.

Välismaa lk 13

Tüli majas

Rattavõistluste korraldajad põhjendavad võistluskalendri hõrenemist sellega, et jalgratturite liit küsib neilt liiga suuri summasid.

Sport lk 22

Tehnika

Sajandat tegutsemisaastat tähistanud BMW tahab luua isesõitva auto.

Lk 23

Tsitaat

Euroopa Parlamendi liige Yana Toom

Mind pani sügavalt mõtlema see, et eestlasi ja venelasi ühendab tugevalt võõraviha.

Eesti lk 9

Naisliikumine

Mitte minu nimel!

Kuigi hindan kodanikuaktiivsust ja usun, et soolises võrdõiguslikkuses on edendamist vajavat, on end naissoo esindusorganisatsioonideks pidavad ühendused pigem aktiivsete naiste sõbrannastud, leiab Evelyn Kaldoja.

Lk 2

Fosforiit

Maavara nagu iga teinegi

Riik peab teadma oma maapõues peituvaid rikkusi, et langetada paremaid otsuseid, kirjutab keskkonnageoloog Erik Puura. Ei saa eristada, et just fosforiidi kaevandamine põhjustaks leevendamatuid ja hullemaid probleeme.

Lk 16

Odinlaste varjatud pale

Odini sõdalaste Facebooki-rühmas leidub 182 kriminaalse taustaga inimest, kes on toime pannud vähemalt 374 kuritegu. Tegelikkuses on kurikaelte arv ilmselt suurem, ent nendele arvudele sai Postimees kinnituse.

MTÜ Soldiers of Odin Estonia üks juhte Indrek Olm lubas eile, et vastab liikumise kohta käivatele ­kirjalikele küsimustele pärast tööd, ent vastuseid küsimustele ei saabunud. Samuti ei vastanud mees hiljem ka telefonile.

Juhtkiri lk 2, Eesti lk 4–5

FB

Kalju Komissarov tähistab juubelit

Armastatud näitleja, lavastaja ja pedagoog Kalju Komissarov, kelle käe all on õpetust saanud paljud eesti näitlejad ja lavastajad, rääkis oma tänase 70. sünnipäeva eel, kui rahulik ja mõnus on elu maal.

«Ausalt öeldes on linnas viibides – ja ma räägin siin praegu Viljandist! – nii, et ma mõtlen seal kogu aeg, kuidas sivem jälle koju saada. Ja kui mul on vaja Tallinna minna, siis tunnen juba kolm-neli päeva enne seda ebameeldivat rahutust ning üritan välja mõelda põhjust, et öelda: ei-ei, ma ikka ei saa tulla.»

Teatrimees on oma koduaias sisse seadnud isikliku linnuvaatlusjaama ja ütleb, et lume all on kevadet ootamas 1500 tulbisibulat. Neli korda nädalas käib ta Viljandi kultuuriakadeemias õpetamas, 1. aprillist on aga pensionär, emeriitprofessor. PM Foto: Elmo Riig

Kultuur lk 18–19

1lk1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles