Riigikohus lükkas Keskerakonna kaebuse tagasi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne.
Keskerakonna volikogu kiitis heaks koalitsioonileppe ja kinnitas ka ministrikandidaadid.Foto on illustratiivne. Foto: Maria Kilk

Keskerakond vaidlustas riigikohtus erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ettekirjutused oma parteiliikmete suhtes, mis puudutasid enesereklaami raha tagastamist, kuid riigikohtu kolleegium leidis, et parteil ei ole kaebeõigust oma liikmete eest kohtusse minna.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni algne otsus puudutas peale erakonna esimehe Edgar Savisaare ka Tallinna linnaametnikke Jaanus Mutlit, Priit Kutserit, Karin Tammemäed ja Arvo Sarapuud, kel lasub kohustus ettekirjutuses käsitletud keelatud annetused linnale tagastada.

Kui parteilased ei täida ettekirjutusega neile pandud kohustusi, vähendatakse erakonnaseaduse alusel Keskerakonnale riigieelarvest makstavat toetust 387 439 euro võrra. Seadusest tulenevalt on see kolmekordne ettekirjutiste koondsumma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles