Karmide meeste varjus pool (34)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalaste embleem.
Odini sõdalaste embleem. Foto: Soldiers of Odin Estonia Support

Avalikkuses palju tähelepanu pälvinud Odini sõdalaste Eesti Facebooki-rühmas on vähemalt 182 kriminaalse taustaga inimest, kes on toime pannud vähemalt 374 kuritegu. Tegelikkuses on kurjategijate arv grupis ilmselt paar korda suurem, ent need on arvud, millele Postimees viimastel nädalatel kinnituse sai.

Jaanuari alguses hakkas Eesti meedias kerkima teateid sellest, et meilegi on jõudnud immigratsioonivastane liikumine Odini Sõdalased, mis loodi mullu oktoobris Soomes Kemis. Grupi loomise ajendiks oli eelmisel aastal Euroopas suureks teemaks kasvanud immigratsioonikriis, mis on mõnes Euroopa piirkonnas suurendanud immigrantide toime pandud kuritegude arvu.

Postimees üritas Tartu Ülikooli ajakirjandustudengite abiga vastust saada küsimusele, kes on need inimesed, kes on liitunud Odini sõdalaste toetuseks loodud Facebooki grupiga. Siinkohal tuleb loomulikult öelda, et kõik grupi osalised ei pruugi olla sinna ise astunud või otseselt Odini sõdalaste toetajad, ent kindlasti on suurem osa inimesi koondunud sinna liikumise toetuseks.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles