MH370 kaks aastat hiljem: lootus sureb viimasena

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardalolnute lähedased Pekingis Malaisia saatkonna ees meelt avaldamas.
Pardalolnute lähedased Pekingis Malaisia saatkonna ees meelt avaldamas. Foto: Reuters/ScanPix

Kaks aastat pärast Malaysia Airlinesi lennu MH370 kadumist teel Kuala Lumpurist Pekingisse pole uurijad varasemaga võrreldes kuigivõrd targemad, ehkki ulatuslikud otsimistööd veel käivad. 

«Kuni tänaseni pole MH370 vrakki leitud, hoolimata jätkuvatest otsingutest India ookeani lõunaosas,» märkis Malaisia võimude eile avaldatud kolmeleheküljeline vaheraport lakooniliselt.

Austraalia eestvõttel tehtavad uuringud on katnud piirkonnas nüüdseks ligi kaks kolmandikku otsitavast territooriumist ning mõneti tekitab see optimismi. Lootusrikas on omadussõna, mida kasutab asjade praeguse seisu kohta nii Malaisia kui ka Austraalia.

«Kuna me pole lennukit leidnud, suureneb tõenäosus, et see asub aladel, mida me pole veel vaadanud,» põhjendas Guardianile meeskonna juht Martin Dolan. Et vrakk leitakse juuliks, olevat Dolani sõnul väga tõenäoline. Just siis jõuab lõpule 133 miljonit dollarit maksma läinud otsiprojekt, mis katab ookeanis ligi 120 000 ruutkilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles