Tallinn on hädas vanalinna ööelu ohjeldamisega (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus keelas möödunud aasta lõpul öise sissesõidu vanalinna, kuid kohus peatas piirangu kuni vastava kohtuotsuse jõustumiseni.
Linnavalitsus keelas möödunud aasta lõpul öise sissesõidu vanalinna, kuid kohus peatas piirangu kuni vastava kohtuotsuse jõustumiseni. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus keelas mullu 20. novembrist öösiti autode, sealhulgas taksode sissesõidu Pärnu maanteelt Suur-Karja tänavale.

Piirang kehtis keskööst hommikul kella kuueni kõigile peale vanalinna elanike. See tähendas, et öisel ajal ei saanud autoga ei Club Hollywoodi juurde ega ka korstnapühkija kuju juurde Karjavärava platsile. Sealne taksopeatus oli juba varem likvideeritud. Piirang ei saanud aga kuigi kaua kehtida, sest juba detsembris vaidlustati see kohtus ning vaidlustaja sai ka esialgse õiguskaitse. See tähendab, et piirang on tühistatud niikauaks, kuni kohtumenetluses tuleb vastav otsus.

Huvitaval kombel polnud vaidlustajaks ükski Suur-Karja tänava ümbruse nn Bermuda kolmnurga baaridest, kelle vastu piirang oli tegelikult sihitud, vaid hoopis MegaPower OÜ, mis peab Harju ja Rüütli tänava nurga hoones härrasmeeste klubi nimega XClub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles