Seimile hõbe ja kuld ning olümpiaks üks konkurent vähem

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev tähistab Houstonis maailmarekordit ja MM-kulda. Nüüdseks on mees aga dopinguga põrunud.
Aleksei Lovtšev tähistab Houstonis maailmarekordit ja MM-kulda. Nüüdseks on mees aga dopinguga põrunud. Foto: SCANPIX

TÕSTMINE. Eelmise aasta lõpus jõudis avalikkuse ette uudis, et Houstonis peetud tõstmise MMil üliraskekaalus maailmarekordiga kuldmedali võitnud venelase Aleksei Lovtševi A-proov on osutunud positiivseks. Veidike enam kui kaks kuud hiljem teatas Venemaa meedia, et positiivne on ka mehe B-proov. Selle uudise valguses jääb Lovtšev ilma nii kuldmedalist kui ka rekordist, samuti tuleb tal eemale jääda ka suvistest Rio de Janeiro olümpiamängudest.

Lovtševi positiivne B-proov tähendab seda, et Houstonis kahe tõsteviisi kogusummas pronksi võitnud ja tõukamises väikese hõbemedali saanud Mart Seim vahetab need autasud nüüd vastavalt hõbeda ja kulla vastu.

«Selle asjaga on nüüd ühel pool. Proovi testiti Kanada laboris ja oli teada, et sealt mingit üllatust ei tule,» sõnas Mart Seimi treenerist isa Alar Seim Postimehele. «Ütlesin Mardile, et ta peab nüüd enda pronksi ära saatma. Ta vastas, et tal pole pronksist loobumise vastu midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles